MOKYKLOS NAUJIENOS
Gamtos mokslų laboratorijos atidarymas 5-8 klasių mokiniams 

Gamtos mokslų laboratorijos atidarymas 5-8 klasių mokiniams 

Gruodžio 20 d. progimnazijoje oficialiai duris atvėrė 5–8 klasių mokiniams skirta Gamtos mokslų laboratorija. 

Iki šios svajonės įgyvendinimo nueitas ne trumpas kelias. 20217 m. įkūrus laboratoriją 1–4 klasių mokiniams, tapo aišku, kad norint ir vyresniųjų klasių mokinius skatinti domėtis gamtos mokslais, technologijomis, ugdyti jų kūrybiškumą, dalykines bei bendrąsias kompetencijas ir pasiekti tvarių rezultatų, šis procesas turi būti tęsiamas pagrindiniame ugdyme. 

Šiai laboratorijai įkurti panaudotos progimnazijos mokinių tėvų ir darbuotų skirtos 1,2 proc. GPM lėšos. DIDELIS AČIŪ! Taip pat Europos Sąjungos fondų investicijų projekto „Mokyklų aprūpinimas gamtos ir technologijų mokslų priemonėmis“ lėšos bei ŠMSM mokymo lėšos, skirtos skaitmeninio ugdymo plėtrai. 

Laboratorijos atidaryme dalyvavo Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis ir vicemerė Jurgita Šukevičienė, švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Vytuolis Valūnas ir specialistė Edita Jurčienė, mokinių tėvų atstovė, tėvų klubo „Šaltiniai“ pirmininkė Laima Liutkauskienė.  

Po trankios įžangos netikėtas svečiais Albertas Enšteinas, kurį įkūnijo aštuntokas Karolis Jančiukas, visus pasveikino, pakvietė pasidalinti savo mintimis, o po to pakvietė miesto merą ir progimnazijos direktorių perkirpti simbolinę juostelę bei dalyvauti pirmoje mini pamokėlėje.  

Kai svajonė tampa realybe, jausmas neapsakomai geras! Kad įgyvendintume svajones – progimnazijoje turime nepaprastai sutelktą, kūrybišką mokytojų ir mokinių bendruomenę. Nuoširdi padėka direktoriui Alfonsui Lietuvininkui, gamtos mokslų mokytojoms Reginai Gimbutienei, Rasai Kižienei, Ramunei Raguckienei, muzikos mokytojai Vaidai Jarusevičienei, meninio ugdymo ir etikos mokytojai Astai Labutienei, laborantei Birutei Kajokienei ir visiems mokiniams prisidėjusiems prie šios svajonės įgyvendinimo! 

Už užfiksuotas akimirkas dėkojame dailės ir technologijų mokytojui Vitui Zabitai ir Dzūkijos televizijai. 

https://www.facebook.com/dzukijostv.lt/videos/621819428962035

Naujienų prenumerata

Sužinokite mokyklos naujienas pirmi.

Skip to content