MOKYKLOS NAUJIENOS
Respublikinis dainos ir šokio festivalis „Šaltinių varpeliai”

Respublikinis dainos ir šokio festivalis „Šaltinių varpeliai”

Lapkričio 17 d. Šaltinių progimnazijoje nuaidėjo respublikinis dainos ir šokio festivalis „Šaltinių varpeliai”. Labai džiaugiamės, kad sulaukėme svečių iš visų Lietuvos Šaltinių(-io) vardą turinčių mokyklų – Marijampolės „Šaltinio”, Panevėžio „Šaltinio”, Raseinių Šaltinio, Tauragės „Šaltinio” progimnazijų, o taip pat iš Kalvarijos gimnazijos.

Džiaugiamės, kad į festivalį atvyko Alytaus savivaldybės mero pavaduotoja Jurgita Šukevičienė, administracijos direktoriaus pavaduotojas Giedrius Griškevičius, Švietimo ir sporto skyriaus specialistė Edita Jurčienė.

Mūsų progimnazija turi gražią, jau septynerius metus besitęsiančią, tradiciją – suburti „Šaltinių“ pavadinimą turinčių šalies švietimo įstaigų bendruomenes ir pakviesti jas dalyvauti įvairiuose renginiuose ar konkursuose. Vienas tokių renginių – šis respublikinis dainos ir šokio festivalis „Šaltinių varpeliai“. Šio festivalio tikslas – plėtoti respublikos Šaltinių(-io) vardą turinčių progimnazijų ir kitų švietimo įstaigų mokinių bendradarbiavimą ir pedagogų dalijimąsi savo darbo praktikomis.

Festivalio pradžioje pasirodė Alytaus Šaltinių progimnazijos jaunieji muzikantai ir šokėjai, o teatro studijos „Vėjūnė“ skaitovė Gretė papasakojo legendą apie Vėjų Dvasią, kuri dainuoja varpelių muzikoje ir pakvietė visus dalyvius išlieti iš savo giliausių sielos gelmių gražiausias melodijas, sušokti savo jautriausią bei iškalbingiausią šokį.

Festivalio dalyvius pasveikino progimnazijos direktorė Evelina Žukauskienė.

Pagrindinę festivalio programą pradėjo Kalvarijos gimnazijos mergaičių ansamblis Lauros Remeikienės daina „Trys minutės takelio“ ir Neringos Lapinskienės daina „Saulele, motule“, vadovė muzikos mokytoja metodininkė Sigutė Valentaitė-Rugienė.

Mūsų progimnazijos linijinių šokių grupė sušoko šokį „ Niekada nesakyk niekada“. Idėjos autorė ir grupės vadovė meninio ugdymo (šokio) mokytoja Rūta Mekišaitė.

Tauragės „Šaltinio“ progimnazijos solistė Aleksė atliko dvi dainas „Svajokim kaip vaikai“ (muzika ir žodžiai Aušros Sendžikienės) ir „Šarkos švarkas“ (muzika ir žodžiai Ingos Šeduikienės), vadovas vyresnysis muzikos mokytojas Darius Gricius.

Marijampolės „Šaltinio“ progimnazijos solistė Aistė atliko Lauros Remeikienės dainą „Žiema atsipūtus“, vadovė muzikos mokytoja metodininkė Rasa Burinskienė.

Mūsų progimnazijos dainavimo studijos „Vokalis“ dainininkės festivaliui pristatė dvi dainas: grupės „Svirplys“ dainą „Vaikystė“ ir M. Noviko ir A. Saulyno dainą „Gera“, vadovė muzikos mokytoja metodininkė Vaida Jarusevičienė.

Panevėžio „Šaltinio“ progimnazijos šokių kolektyvas atliko nuotaikingą šokį „Klounai“, vadovė šokio mokytoja metodininkė Asta Saikauskienė.

Rusnės ir Nadijos duetas iš Panevėžio „Šaltinio“ progimnazijos publiką nudžiugino Vance Joy daina „Riptide“, vadovė vyresnioji muzikos mokytoja Lina Skyrienė.

Jokūbas iš Raseinių Šaltinio progimnazijos visus žiūrovus privertė kartu sudainuoti dainą „Pažiūrėk į mane, mama”, muzika ir žodžiai Vido Bareikio, o solistė Kamilė sužavėjo savo daina „Pirmoji mokytoja“, muzika ir žodžiai Ovidijaus Vyšniausko. Solistų vadovas muzikos mokytojas metodininkas Ričardas Krivickas.

Labiausiai, ko gero, scenoje buvo laukiamas Tauragės „Šaltinio“ progimnazijos pučiamųjų orkestro ansamblis, kuris atliko „Žvaigždžių polką“, vokiečių liaudies muzika ir Michael Sweeney „Power Rock“, vadovas muzikos mokytojas metodininkas Kazys Bivainis.

Festivalio pagrindinės programos vedėjai Liepa, Gretė (8a klasės mokinės) ir Ignas (7b klasės mokinys) kaip tikri profesionalai ne tik kvietė svečius į sceną, bet ir domėjosi jų savijauta, patirtimi scenoje, įspūdžiais.

Po pagrindinės festivalio dalies sekė interaktyvios veiklos. Visi festivalio dalyviai susiskirstė į tris grupes ir kūrė „Šaltiniečių repą“. Vieni, vadovaujami muzikos mokytojos Vaidos Jarusevičienės, mokėsi „groti kibirais“, kiti su mokytoja Rūta Mekišaite mokėsi šokti, o treti su mokytoja Eurika Turčiniene mokėsi dainuoti repą. Vėliau visi susirinkę į aktų salę ir parepetavę kartu pateikė žiūrovams nuostabų kūrinį.

Taigi, turėjome nepaprastai puikų laiką, kai mūsų įstaigų mokiniai nuostabiai dainavo, šoko, palaikė vieni kitus, smagiai bendravo! Finalinis festivalio „Šaltiniečių repas“ tikrai nepaliko nei vieno abejingo. Labai lauksime kitų susitikimų!

Dėkojame progimnazijos komandai: muzikos mokytojai Vaidai Jarusevičienei, neformaliojo ugdymo (šokio) mokytojai Rūtai Mekišaitei, meninio ugdymo (teatro) mokytojai Astai Labutienei, akompaniatorei Jolitai Majauskienei, pradinio ugdymo mokytojai Eurikai Turčinienei, technologijų mokytojams Dainai Gumenienei ir Vitui Zabitai už nuoširdų ir atsakingą darbą.

Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Milda Kochanskienė.

Naujienų prenumerata

Sužinokite mokyklos naujienas pirmi.

Skip to content